آدینه دلبران

آدینه دلبران
 
قالب وبلاگ
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان آدینه دلبران و آدرس adineyedelbaran.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





طراح قالب

*فعالیت 2 هزار سیب‌زمینی‌کار در قروه

شهرستان قروه بزرگترین تولیدکننده سیب‌زمینی در استان کردستان است که تاکنون 90 درصد محصول کشت‌شده از مزارع برداشت شده است.

این محصول یکی از ارقام پرطرفدار در بین کشاورزان قروه‌ای است که سالانه از 17 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در قروه، 2 هزار نفر به صورت مستقیم کار کشت و پرورش این محصول خوراکی را در مزارع خود انجام می‌دهند.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه، امسال 4 هزار و 500 هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان زیرکشت این محصول قرار گرفته بود که تاکنون 4 هزار و 50 هکتار آن برداشت شده است.

خسرو کریمی‌پناه افزود: کشاورزان همه ساله 10 رقم سیب‌زمینی از جمله براندو اسپرئید، بامبا، مارفونا وآریندا در مزارع خود کشت می‌کنند.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی‌ها حکایت از برداشت 150 هزار تن محصول در سال‌جاری داشت، خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از 141 هزار تن سیب‌زمینی از زمین‌های زیر سطح کشت این محصول برداشت شده است.

وی با اشاره به اینکه رکورد برداشت سیب‌زمینی در شهرستان زده شده است، گفت: رکورد تولید محصول از هر هکتار به 127 تن هم رسیده است.

*درآمد هزار میلیارد تومانی کشاورزان قروه‌ای در سال‌جاری

ابر و باد و مه و خورشید همه در کار بودند تا سرمایه‌ای نزدیک به هزار میلیارد تومان عاید کشاورزان شود که نزدیک به نیمی از این مبلغ از محل کشت سیب‌زمینی عاید سیب‌زمینی‌کاران شده است.

و این معنای برکتی است که خداوند به آن وعده داده است که از تو حرکت از من برکت...

*مزرعه تولید غده بذری در قروه

یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در سلامت و افزایش تولید سیب‌زمینی استفاده از غده بذری سالم و مناسب است که بنا به گفته کارشناسان کشاورزی تا 30 درصد بر میزان تولید سیب‌زمینی تاثیر می‌گذارد.

امسال یکی از سیب‌زمینی‌کاران نمونه ملی در قروه بزرگترین مزرعه تولید مینی‌تیوبر یا همان بذر سیب‌زمینی را در مزرعه خود اجرایی کرد، تا در کنار کمیت، کیفیت محصول تولیدی کشاورزان هم ارتقاء یابد.

آقای خالدیان شاخص‌ترین کشت خود را کشت مینی‌تیوبر عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 150 هکتار زمین کشاورزی دارم که دو و نیم هکتار آن را به کشت بذر اختصاص یافته است که قابلیت برداشت 100 تن بذر اولیه را طی 3 ماه فراهم می‌کند.

وی هدف از این اقدام را تولید بذر مورد نیاز با توجه به کاهش واردات این نوع بذر عنوان کرد و افزود: این مزرعه با تولید نسل اول بذری، این امکان را فراهم می‌کند که تا 8 سال آینده بتوانیم محصول بذری تولید کنیم.

این کشاورز نمونه ملی، کمبود بذر سیب‌زمینی و مشکلات موجود در زمینه واردات این محصول را عامل اصلی روی‌آوردن به کشت این بذر عنوان کرد، که شرایط محیطی خاصی را می‌طلبد تا به دور از آفت‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌های گیاهی، بذری درجه یک و سالم پرورش داده شود.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی قروه، تلاش آقای خالدیان برای تامین بذر سیب‌زمینی تا چهار سال آینده به ثمر خواهد نشست و در پایان سال چهارم امکان تولید 50 درصد بذر مورد نیاز کشاورزان منطقه از این مزرعه کوچک که بزرگترین مزرعه استان و از شاخص‌ترین مزارع غرب کشور است، تامین خواهد شد.

وی با اشاره به کشت 8 نوع بذر در این مزرعه گفت: کشاورزان منطقه همواره در زمینه تامین بذر از منابع قابل اطمینان با مشکلاتی مواجه بودند و مزارع آنها به دلیل عدم دسترسی به بذر مطمئن و سالم دچار آسیب‌هایی می‌شد.

کریمی‌پناه با بیان اینکه این اقدام سیب‌زمینی‌کار نمونه قروه‌ای موجب خواهد شد تا علاوه بر تامین بذر مطمئن مورد نیاز از نزدیکترین منبع موجود انجام گیرد، اظهار داشت: با این کار ارزشمند، طی 5 سال آینده می‌توانیم از نظر نیاز بذری خودکفا شویم.

وی افزود: 80 درصد کشاورزان آبی‌کار به کشت سیب‌زمینی اشتغال دارند، که سالانه به 18 تا 20 هزار تن بذر نیاز دارند.

*قروه رتبه نخست تولید سیب‌زمینی کردستان

قروه رتبه نخست تولید سیب‌زمینی کردستان را داراست و از شهرستان‌های شاخص در کشور به شمار می‌رود و امسال کیفیت و قیمت سیب‌زمینی هم مناسب‌تر از سال‌های گذشته است و به گفته کریمی‌پناه امسال کشاورزان تعیین‌کننده قیمت هستند نه خریداران.

سال‌های گذشته این روند معکوس بود و کشاورز برای جلوگیری از خسارت و ضرر و زیان، محصول خود را به هر قیمتی به دلالان و واسطه‌ها می‌فروخت.

و از دلایل اصلی آن عدم رعایت الگوی کشت بود و زحمت یک ساله آنان ثمری در برنداشت.

مدیر جهاد کشاورزی قروه با اشاره به مزایای رعایت الگوی کشت گفت: از جمله مزایای این الگو، سوددهی مناسب برای کشاورزان، کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف کود و سموم است.

وی با اشاره به افت منابع آب زیرزمینی در دشت قروه و چهاردولی، سیب‌زمینی را یکی از محصولات پرمصرف برشمرد و گفت: اجرایی شدن الگوی کشت، راهکاری برای کاهش بی‌حد و حصر آب‌های زیرزمینی است.

فراوانی امسال نباید موجب این شود که سیب‌زمینی‌کاران منطقه، مشکلات گذشته را از یاد ببرند و علاوه بر هدر دادن زحمات خود، هزینه‌هایی را در زمینه تخریب منابع کشاورزی به دشت‌های منطقه وارد کنند.

گزارش از کلثوم مومنی


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 9 آبان 1392برچسب:, ] [ 22:49 ] [ ستاد نماز جمعه شهر دلبران ]
.: Weblog Themes By Salehon.ir :.
درباره وبلاگ

به وب سایت ستاد برگزاری نماز جمعه دلبران خوش آمدید
آرشيو مطالب
تير 1394
خرداد 1394 ارديبهشت 1394 فروردين 1394 اسفند 1393 بهمن 1393 دی 1393 آذر 1393 آبان 1393 مهر 1393 شهريور 1393 مرداد 1393 تير 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آذر 1392 آبان 1392 مهر 1392
حمایت می کنیم

جهت دریافت برنامه های رادیو افسران کلیک کنید

امکانات وب